על פי הנתונים, נראה שאתם פטורים מהנגשת אתריכם. אם אתם בכל זאת מעוניינים לקחת חלק בזכות האדירה לאפשר לאנשים עם מוגבלויות לגלוש באתרכם, ולהיות חלק מהמהפכה הפותחת את המרחב הדיגיטלי, ללא יוצא מן הכלל, דברו איתנו, זה יעלה לכם פחות מהכיסא עליו אתם יושבים כרגע :)
על פי הנתונים, נראה כי הנכם מחוייבים בהנגשה חלקית, ויש לכם פטור זמני מהנגשה מלאה. עם זאת, תצטרכו להנגיש את דרכי ההתקשרות איתכם, כלומר טפסי יצירת הקשר או פרטי ההתקשרות באתר וכל הדרך אליהם. בפועל, הינכם מחויבים בהנגשת הטפסים עצמם, התפריטים שמובילים אליהם, ולוודא שאין מלכודות מקלדת בדרך אליהם. באוקטובר 2020, תהיו מחויבים להנגיש את אתרכם באופן מלא.
ובהרחבה: עסק שאתר האינטרנט שלו נבנה לפני ה-26 באוקטובר 2017, והוא בעל מחזור שנתי שנע בין 300,000₪ ל 1,000,000₪, פטור מהנגשת אותו אתר, עד לאוקטובר 2020, וזה מותנה בכך שדרכי יצירת הקשר נגישים.
שימו לב: אם אתם בונים אתר חדש, הוא חייב להיות נגיש מהרגע הראשון.
על פי הנתונים שהזנתם, נראה כי עליכם להנגיש את אתרכם באופן מלא. על מנת שאתרכם יהיה נגיש כחוק, יש להתאימו לתקן הישראלי 5568, רמה AA.
שימו לב: חובת ההנגשה חלה על כל בעלים, מחזיקים או מפעילים של אתר אינטרנט הנותן שירות לציבור בישראל. תקנות נגישות אתרי אינטרנט בישראל נכנסו לתוקף באוקטובר 2017 ואי-ציות להם עלול לגרור קנסות כספיים כבדים ואף סנקציות פליליות.
*גם עמותות מחוייבות בנגישות באופן מלא. אנו בנגישלי מספקים לעמותות את פתרון ההנגשה שלנו ללא עלות, צרו איתנו קשר אם אתם בעלי עמותה.
אחת השאלות הנפוצות אשר שואלים אותנו בעלי עסקים, היא אם הם מחוייבים על פי חוק להנגיש את אתרי האינטרנט שלהם, או לא. התשובה לשאלה הזו היא לא מסובכת, אבל היא מחולקת לסעיפים ותתי סעיפים, הקשורים בעיקר בוותק האתר ובכמות ההכנסות של העסק, והסתעפויות אלו גורמות לבלבול רב אצל הרבה בעלי עסקים.
אל חשש! אנחנו כאן בנגישלי הכנו עבורכם שאלון קצר (ממש כאן למעלה) שבסופו אתם תדעו בדיוק מוחלט: האם אתם מחוייבים או לא, בהנגשת אתרי האינטרנט שלכם על פי חוק.
* מטרת השאלון היא הנגשת מידע לממלאיו. אין באמור להלן כדי להוות ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך על המידע שלהלן כעצה משפטית, אלא כמידע כללי בלבד.
יש לכם שאלות נוספות? תהיות? הערות? מחפשים פתרון להנגשת אתרכם?